2022. február 10., csütörtök

Máriatövis 1000 mg (100db.) - Jelenlegi ára: 2 890 Ft

A máriatövis hatása a szervezetre
Az ókori görögök és rómaiak már évezredekkel ezelőtt felfedezték maguknak a máriatövis gyógyhatásait és előszeretettel használták a különböző betegségek gyógyítására. a modern kor pedig már több, mint 300 kutatást végzett a gyógynövény különböző előnyeinek - főként májvédő hatásának - igazolására. E fészkesvirágú növény Európából került Észak-Amerikába, ahol meghonosították, így ma már Kalifornia keleti partvidékén és Amerika más vidékein is gyakorta találkozhatunk ezzel a bíbor-lila színű virággal. A máriatövis gyógyhatása fényes, fekete magvaiban rejlik. Egyre több kutatás fordult a máriatövis felé, jórészt májvédő tulajdonságát igyekeztek igazolni. A növény három májvédő vegyületet tartalmaz, ezek együttesen fejtik ki hatásukat. Az érett magvak 4-6% a szilimarin, mely bizonyítottan védi a májsejteket a káros anyagoktól. A máriatövis legjelentősebb hatása tehát az, hogy az emberi szervezet méregtelenítő központját, a májat erősíti.
A máriatövis megakadályozza a májban termelődő, s a méregtelenítő folyamathoz nélkülözhetetlen aminosavszerű vegyület, a glutation kiürülését. Sőt bizonyos kísérletek igazolták, hogy nemcsak ben engedi a kiürülését, hanem 35%-kal képes megnövelni a glutation koncentrációját. A máriatövis ezenkívül antioxidáns hatású is, képes megvédeni a szervezetet a káros szabad gyököktől, ilyen jellegű tulajdonságai még a C- és E-vitaminét is meghaladják. A máriatövis regenerálja a májsejteket is, hatására az elöregedett, elhalt májsejtek helyett egészséges, új sejtek jönnek létre. Elősegíti a májbetegedések, többek között a vírusos májgyulladás (hepatitis) és a májzsugor (cirrózis) gyógyulását. Injekció formájában befecskendezve még életet is menthet a májelégtelenséghez vezető gombamérgezéseknél. A máriatövis az alkoholisták vagy az alkoholos májkárosodásból felépülők májának is nagy segítség lehet, ugyanis a máj által termelt glutationt a nagy mennyiségű alkohol mind felemészti.
Rákos betegeknél megakadályozza, hogy a kemoterápia következtében károsodjon a máj és segíti a felépülést is. Gyulladáscsökkentő. Lassítja a pikkelysömörre jellemző sejtburjánzást. Hasznos lehet az endometriosis (a női meddőség egyik legfőbb oka) kezelésében is, mivel segíti a májban az ösztrogén lebontását. Végül pedig az epekő kialakulásának megelőzésében és kezelésében is hasznát lehet venni, hiszen serkenti a koleszterinben gazdag emésztőnedvnek, az epének az áramlását.

Jelenlegi ára: 2 890 Ft
Az aukció vége: 2022-02-11 01:59 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése